Prisen er sat på ny Audi A3 Sportback

 • Prisen er sat på ny Audi A3 Sportback
 • Prisen er sat på ny Audi A3 Sportback
 • Prisen er sat på ny Audi A3 Sportback
 • Prisen er sat på ny Audi A3 Sportback
 • Prisen er sat på ny Audi A3 Sportback
 • Prisen er sat på ny Audi A3 Sportback
 • Prisen er sat på ny Audi A3 Sportback
 • Prisen er sat på ny Audi A3 Sportback
 • Prisen er sat på ny Audi A3 Sportback
 • Prisen er sat på ny Audi A3 Sportback
 • Prisen er sat på ny Audi A3 Sportback

Opdateret 16. marts med indstigningsmodel/ny motor til lavere pris

De første af mange versioner af den nye Audi A3 Sportback har nu fået prisskilt. Den billigste udgave koster fra 299.990 kr. med benzinmotor med 110 hk og solidt standardudstyr

Danske bilkøbere vil (heldigvis) ikke altid have en SUV. Når det kommer til mere traditionelle biltyper, står premiumbilerne i Golf-klassen stærkere end nogensinde. BMW 1-serie og Mercedes-Benz A-Klasse købes og leases i stor stil, og det samme kan kun siges om den udgående Audi A3 Sportback.

Og den nye A3 Sportback? Audi viste de første billeder i starten af marts, og importøren har lovet den til Danmark inden sommer. Vi kan ikke forudse, hvordan den vil klare sig på markedet og mod konkurrenterne – men vi har fundet priserne (kontant, endnu ikke på leasing) på de første versioner af A3’eren, som nu kan bestilles. Priserne viser, at Audi følger konkurrenterne tæt og fortsat vil have en stor bid af kagen.

Udstyr, både standardudstyr og det man betaler ekstra for, har også stor betydning, og den nye A3 Sportback er læsset med standardudstyr i forhold til, hvad forgængeren var, da den kom frem i slutningen af 2012.

Alufælge, trådløs opladning af smartphones, automatisk klimaanlæg med to zoner, multifunktionslæderrat, LED-forlygter, og semi-automatisk parkeringsassistent? Standard. Digital instrumentering, automatisk nødbremse med fodgængergenkendelse, DAB+ og infotainmentsystem med stor touchscreen og trådløs Apple CarPlay? Standard, standard, standard og standard. A3 Sportback er på den måde godt med i kampen om kunderne.

De første billeder – den nye Audi A3 Sportback

Tre motorer, tre udstyrsversioner

Opstarten med den nye A3 Sportback bliver overskuelig, men Audi har valgt at lancere to af de vigtigste motorvarianter med de første sendinger af biler: 35 TFSI COD og 35 TDI. Kodesprog? Ja, men vi kan hurtigt afkode, at den første er en benzindrevet model med 1,5-liters motor med 150 hk, cylinderfrakobling (to af de fire cylindre) og manuel gearkasse. 35 TDI er en dieseludgave med 2-liters motor med 150 hk og aut. dobbeltkoblingsgearkasse med syv trin (S Tronic).

Inden der går ret lang tid, ser vi en hel del flere modeller. En basis-benzinmodel (30 TFSI med 110 hk) og 35 TFSI COD med S Tronic-gearkasse er lige i hælene på de to første versioner, men også både stærkere benzin- og dieselmotorer følger. En ny S3 Sportback er allerede produktionsklar, og den skulle yde 320 hk.

De to motorer, som er klar ved introduktionen, kan leveres i to forskellige udstyrsversioner: Prestige eller S Line. Prestige er den med lavest pris, S Line den med mere sportslig fremtoning (større fælge, større luftindtag mv.) og en merpris på 30.000 kr.

Basismodellen, 30 TFSI med 110 hk og manuel gearkasse, fås ikke som S Line, men kommer til gengæld som eneste motorvariant i en lidt billigere udstyrsversion, Attitude. Men den er kun lidt billigere, nemlig 10.000 kr. I forhold til Prestige-udgaven får man 16″ alufælge, ikke 17″, og den har andre designelementer omkring bl.a. luftindtagene.

Det har A3 Sportback som standard

Prestige-udgaven har 17″ alufælge (frit valg mellem tre typer), LED-lygter for og bag, digital instrumentering med 10,1″ skærm, infotainmentsystem med 10,1″ touchscreen DAB+, trådløs Apple CarPlay, trådløs opladning af smartphones, automatisk nødbremse med fodgængergenkendelse, automatisk klimaanlæg med to zoner, multifunktionslæderrat, semi-automatisk parkeringsassistent, gearskiftepaler på rattet (når man vælger aut. gearkasse), adaptiv fartpilot, Drive Select-køreindstillinger, regnsensor, midterarmlæn foran, aut. nedblændeligt bakspejl, automatisk nødopkald/serviceopkald, indbygget SIM-kort, elektrisk p-bremse, sportssæder og sædevarme.

S Line-udgaven har S Line-eksteriørkit med bl.a. ændrede luftindtag, kofangere og spoilere, 18″ alufælge, sportsundervogn, S Line-interiør med bl.a. interiørpaneler med S-logo og indbygget lys, sort taghimmel mv.

En stjerne i Golf-klassen

Ekstraudstyr til den store guldmedalje

Når man først begynder på listen med ekstraudstyr, stirrer man sig hurtigt blind – eller sætter krydser for mange, mange tusinde kroner. Selv om A3 Sportback er rigtig godt udstyret i standardversionen, er mulighederne store – lige fra detaljer som “bortfald af ydelsesbetegnelse og modelbetegnelse” til den favorable pris af 0 kr. til Audi Sport-fælge til 43.407 kr.

Audi har samlet attraktivt udstyr i forskellige pakker, og de to vigtigste er Plus Selection og Technology Selection. Til 24.992 kr. får man i Plus Selection panoramaglastag, matrix-LED-forlygter, USB-stik ved bagsædet, el-klapbare sidespejle, stemningsbelysning, nøglefri adgang/start mv., og umiddelbart giver den rigtig god værdi for pengene.

Techonology Selection til 19.992 kr. virker også som en god pakke: Udvidet infotainmentsystem med navigation, Virtual Cockpit Plus (digitalinstrumentering med 12,3″ skærm og flere visninger end standardversionen) og lydanlæg med flere og bedre højttalere.

Priserne på de første versioner

A3 Sportback Attitude 30 TFSI – fra 299.990 kr.
A3 Sportback Prestige 30 TFSI – fra 309.990 kr.

A3 Sportback Prestige 35 TFSI COD – fra 339.990 kr.
A3 Sportback Prestige 35 TFSI COD S Tronic – fra 364.990 kr.
A3 Sportback S Line 35 TFSI COD – fra 369.990 kr.
A3 Sportback S Line 35 TFSI COD S Tronic – fra 394.990 kr.

A3 Sportback Prestige 35 TDI S Tronic – 374.990 kr.
A3 Sportback S Line 35 TDI S Tronic – 404.990 kr.

VIDEO – Audi A4 er tilbage i spillet