Sig farvel til Mitsubishi

  • Sig farvel til Mitsubishi
  • Sig farvel til Mitsubishi
  • Sig farvel til Mitsubishi
  • Sig farvel til Mitsubishi

Japanske Mitsubishi har annonceret drastiske ændringer. Den største nyhed er, at producenten lægger Europa på is – der introduceres ikke flere nye modeller i vores verdensdel, heller ikke den kommende nye Outlander

Mitsubishi har i en kort årrække være en del af den store alliance med Nissan og Renault, og som en del af det setup er det meningen, at Mitsubishi skal blomstre som et mere moderne mærke. Det kommer til at ske, men i stedet for at blomstre i Europa, visner mærket nu som en buket blomster uden vand.

Den japanske bilproducent er kommet med den officielle udmelding, at Europa ikke længere er et fokusområde, og at nye og opdaterede bilmodeller ikke kommer til vores kontinent. Opdateret Space Star, helt ny Outlander, faceliftet ASX – ingen af dem kommer vi til at se i Danmark eller noget andet sted i Europa.

VIDEO – Mitsubishi L200 lokker med nye linjer

Mitsubishi lukker og slukker ikke den europæiske afdeling lige med det samme. Forhandlerne vil blive ved at sælge de modeller, der lige nu findes i modelprogrammet (i Danmark er det i forvejen kun Eclipse Cross, Outlander/Outlander PHEV og L200, der sælges), til de udgår. Den aktuelle Outlander, forholdsvis populær som prisbillig plug-in-hybrid, vil dog ikke holde som model langt ind i 2021, og så vil det være oplagt for importøren at lukke ned for Mitsubishi.

Eftermarkedet vil importøren holde kørende, så service, reparationer og reklamationer vil køre videre som hidtil.

Den drastiske beslutning er en del af den japansk-franske alliances nye verdensorden, hvor markederne deles op mellem mærkerne. I Europa bliver Renault det dominerende mærke – Mitsubishi ryger altså ud, mens Nissan kommer til at spille en langt mindre rolle. Det betyder, at tunge skyer desværre også trækker sig sammen over Nissan i Europa, men hvor alvorligt det bliver, venter vi på at se.

Ford Kuga plug-in-hybrid med 225 hk til 270.000 kr.