Skal du købe ny eller brugt bil?

  • Skal du købe ny eller brugt bil?

SPONSORERET INDHOLD

ARTIKLEN ER UDARBEJDET I SAMARBEJDE MED Bilhandel.dk

Der er fordele og ulemper, både når man køber bilen ny eller brugt. Her får du en guide, der giver dig et indblik i, om du skal vælge ny eller brugt, næste gang du køber

Til spørgsmålet om, hvorvidt du skal købe en ny eller brugt bil, spiller flere ting ind. Det kommer helt an på, hvilken situation du står i, hvilket formål bilen skal tjene og hvor stort dit budget er. Der er nemlig ikke et klart svar på, om du skal købe ny eller brugt bil. For både nye og brugte biler har deres fordele og ulemper. Dem gennemgår vi her, og samtidig forsøger vi at forklare,  hvorfor der ikke er et klart svar på hvad der bedst kan betale sig.

Ofte afhænger spørgsmålet om hvorvidt du skal købe ny eller brugt bil af din økonomi. Du kan nemlig få rigtig meget brugt bil for pengene, men kan samtidigt forvente at lægge lidt ekstra for eventuelle reparationer. Derfor skal du have efterfølgende omkostninger med i mellemregningerne når du skal svare på hvad der bedst kan betale sig. For brugte biler er kortsigtet den billigste løsning, men får du fat i en brugt bil som konstant skal på værksted, ville en ny måske være smartere i længden.

Ny eller brugt bil? – Derfor skal du vælge en ny bil

Du skal vælge at investere i en helt ny bil, hvis du ikke vil have nogen som helst bekymringer i forbindelse med holdbarhed og reparationer de første par år. Langt størstedelen af nye biler bliver i dag leveret med mekanisk garanti på helt op til syv år. Det vil sige, at den eneste udgift til bilen du skal betale, er dem som er forbundet med servicetjek, forsikring, brændstof og dæk. Tilmed skal du heller ikke bekymre dig omkring bilens historie, ejerforhold, tidligere skader eller andre problematiske forhold i forbindelse med bilkøbet. Du kan samtidigt også helt selv bestemme, hvordan bilen skal se ud hvad angår farve, ekstraudstyr, dæk og så videre.

I nye biler kommer også den nyeste teknologi indenfor sikkerhed. De seneste år har bilfabrikanterne været rigtig gode til at udstyre bilerne med sikkerhedteknologier som automatisk parkering og nødbremse. Der er tilmed også penge at spare, hvis du er hurtig og slår til nu. For den tidligere regering sænkede nemlig registreringsafgiften, så der nu er mange penge at spare i forbindelse med et nyt bilkøb.

Du bør dog huske, at når du køber en ny, så mister den cirka halvdelen af dens værdi i det sekund, den bliver din. Derfor skal du også have økonomien med dig, når du investerer i en ny bil. Dog er der så til gengæld garanti for, at bilbudgettet er relativt fast i de første år, du ejer bilen. Tilmed følger der et par års garanti og reklamationsret med i et nyt bilkøb.

Ny eller brugt bil? – Derfor skal du vælge en brugt bil

Hvor prisen ikke er din ven, når du køber ny bil, er den til gengæld det på brugtvognsmarkedet. Du kan være heldig at markedet har presset priserne i bund på brugte biler, og du derfor ikke skal slippe så meget, for den bil du kigger på. Det vil helt grundlæggende sige, at du kan få meget mere bil for pengene, når du køber en brugt bil frem for en ny en af slagsen. Ikke nok med, at du kan få mere bil – de kan også blive større eller have mere ekstraudstyr i sig, end hvad budgettet ellers ville række til i nye biler. Tilmed mister du heller ikke så meget, hvis du beslutter dig for at sælge bilen igen som hvis du ville udskifte en helt ny bil.

Dog er der også en lang række ulemper forbundet med at købe en brugt bil. Køb af ny eller brugt bil er tit forbundet med økonomi, men i nogle tilfælde kan omkostningerne til en brugt bil faktisk overstige de samlede omkostninger for en ny. Hvis du er rigtig uheldig, og får fat i en bil som har alvorlige, men skjulte fejl og mangler, kan det ende med at blive en rigtig dyr fornøjelse. Tilmed er der kun to års reklamationsret og altså ingen garanti, når du køber en brugt bil.

Hvad skal du så vælge – ny eller brugt bil?

Som nævnt i indledningen, kommer det helt an på hvordan din økonomi, situation og formål med at købe en ny eller brugt bil er. Hvis du tænker, at det kunne være lækkert ikke at skulle bekymre sig om reparationer, er en ny bil måske løsningen – er du derimod til større bil og mere komfort for færre penge, så skal du nok kigge brugtvognsmarkedet igennem.