Skoda afslører sin nye mini-SUV

 • Skoda afslører sin nye mini-SUV
 • Skoda afslører sin nye mini-SUV
 • Skoda afslører sin nye mini-SUV
 • Skoda afslører sin nye mini-SUV
 • Skoda afslører sin nye mini-SUV
 • Skoda afslører sin nye mini-SUV
 • Skoda afslører sin nye mini-SUV
 • Skoda afslører sin nye mini-SUV
 • Skoda afslører sin nye mini-SUV
 • Skoda afslører sin nye mini-SUV
 • Skoda afslører sin nye mini-SUV
 • Skoda afslører sin nye mini-SUV
 • Skoda afslører sin nye mini-SUV
 • Skoda afslører sin nye mini-SUV

Kamiq er den nytilkomne lillebror til Kodiaq og Karoq, og den nye mini-SUV kommer med alle de sædvanlige Skoda-dyder: rummelighed, solidt design og masser af praktiske detaljer. Motorer fra 95 til 150 hk

En måneds tid før Volkswagen sender sin første mini-SUV, T-Cross, ud til de danske forhandlere, hiver et af koncernens andre mærker tæppet til side og viser deres første mini-SUV for første gang. Skoda har løftet sløret for sin nye Kamiq, og den bliver en af mange mini-SUV-nyheder i 2019.

Kamiq hører ikke bare sammen med T-Cross på MQB A0-platformen, men også Seat Arona. Som den sidst tilkomne i trioen har Kamiq fået lov at vokse sig stor, og den springer næsten en klasse op i forhold til sine søskende. Hvor Arona er 414 cm lang og den nye T-Cross holder sig på 411 cm, så er Skodas nye mini-SUV 424 cm lang – og det er ikke bare plads, der bruges på et længere karrosseri, for akselafstanden – den der giver gode pladsforhold – er nemlig også markant større. 265 cm er den i Kamiq, 257 cm i Arona. Det viser med al tydelighed, at MQB A0-platformen er meget variabel, og det vil uden tvivl gør Kamiq til en rummelig mini-SUV. Bagagerummet kan indeholde mellem 400-1.395 liter, hvor Arona kan mønstre 400-1.280 liter.

VW har nu priser på alle udgaver af T-Cross

Digital instrumentering, infotainment med 9,2″ touchscreen

Designerne har kørt en konservativ stil, men alligevel ikke nær så konservativ som med den større Karoq. Der er bedre plads til at være kreativ i mini-SUV-klassen (tænk på fx Hyundai Kona), og uden at Kamiq på nogen måde virker sprudlende i designet, så er den elegant og gennemtænkt med inspiration især fra den nye Scala; grillen med flere kanter og bagenden med de buede lygter kommer fra Skodas nye model i Golf-klassen. De to-delte lygter med hovedlygterne øverst er derimod unikke for Kamiq.

I interiøret er det Scala, der igen lægger design til. Og det skal man bestemt ikke rynke på næsen over. Det er småt med variationen i farver (i hvert fald på bilen på billederne), så kuløren i en Citroën C3 Aircross eller Kona med lime-pakke finder man ikke i Kamiq, men førerpladsen er lige til at gå til, har et modent design og er i bedste Skoda-stil ekstremt funktionel. Digital instrumentering med 10,25″ display bliver ekstraudstyr, og den store (svævende) touchscreen på 9,2″, som kommer uden fysiske knapper til volumen mv., hører til Amundsen-infotainmentsystemet. Kamiq kommer med to mindre touchscreens, som vi gætter på vil være 8 og 6,5″.

Simply Clever er betegnelsen for de forskellige praktiske detaljer i en Skoda, og Kamiq har dem selvfølgelig også. Fra isskraberen i tankdækslet over p-billetholderen i forruden til paraplyholderen i førerdøren – Kamiq har et hav af små, geniale detaljer. Som den første bil i klassen fås mini-SUV’en med de automatiske dørbeskyttere, som folder sig ud på kanten af dørene, og Kamiq kan også fås med elektrisk betjent bagklap og et anhængertræk, der kan skjules.

Alt om den nye Skoda Scala

Motorer fra 95 til 150 hk

Kamiq kører med samme motorprogram som Arona og T-Cross, og mens det er et overskueligt motorprogram, så er det forholdsvis bredt. Basismotoren er en 1-liters TSI-benzinmotor med tre cylindre og 95 hk (manuel, fem gear), mens overbygningen er samme motor med en ydelse på 115 hk (manuel og aut. dobbeltkobl. DSG, seks/syv trin). Topmodellen er en firecylindret 1,5-liters benzinmotor med cylinderfrakobling og 150 hk, som vi ved passer fremragende i Arona.

Forhjulstræk er gennemgående i hele modelprogrammet, og hvis Kamiq på noget tidspunkt kommer med firehjulstræk, bliver det elektrisk opbygget med en elmotor ved bagakslen uden mekanisk forbindelse til forhjulene. Standardundervognen kommer med almindelige støddæmpere, mens en sportsundervogn med 10 mm sænkning byder på elektronisk styrede støddæmpere med to dæmpningsniveauer.

At Skoda har arbejdet på at lave klassens mest “voksne” bil ses ikke bare på bilens længde og pladsforholdene eller kabineindretningen, men også på de mange udstyrsmuligheder. Udover de forskellige infotainmentsystemer og mange praktiske detaljer vil Kamiq også kunne fås med LED-forlygter, adaptiv fartpilot, automatisk parkeringssystem og gestikuleringsstyring af infotainmentsystemet (med fagter og håndbevægelser).

VIDEO – Den stærke Arona med 150 hk