Skoda Kodiaq GT er en fed SUV-coupé (kun til Kina)

  • Skoda Kodiaq GT er en fed SUV-coupé (kun til Kina)
  • Skoda Kodiaq GT er en fed SUV-coupé (kun til Kina)
  • Skoda Kodiaq GT er en fed SUV-coupé (kun til Kina)
  • Skoda Kodiaq GT er en fed SUV-coupé (kun til Kina)

Skoda har store planer for fremtiden, og mens der er god grund til at se frem til den nye Scala, så er der ingen grund til at se frem til mærkets første SUV med coupé-linjer – Kodiaq GT kommer ikke til Europa

Kina, Kina, Kina. Den folkerige stormagt anses af mange bilproducenter som fremtidens vigtigste bilmarked, og mange mærker introducerer særlige modeller eller forlængede udgaver til det kinesiske marked, hvor masser af benplads er lig med masser af prestige. Det sker også i stigende grad, at bilproducenter lancerer nye modeller, som kun de kinesiske kunder får glæde af, og den nye Kodiaq GT lander desværre i den kategori. Kodiaq GT er ikke bare en Kodiaq med et sportsligt navn, men en selvstændig model med et andet design – den er det tjekkiske mærkes første SUV-coupé, og den er efter Audi Q8 og Lamborghini Urus den tredje af den slags i Volkswagen-koncernen.

Kodiaq GT bliver flagskibet i Skodas modelprogram i Kina og kun i Kina. I forhold til Kodiaq i traditionelt SUV-format er GT-udgaven 7 cm kortere og lavere, og som BMW i sin tid gjorde det med sin første X6, har Skoda trykket taget ned og ladet højden falde på vej mod bagenden. Kodiaq GT er et mindst lige så vellykket design som BMW X4 og Audi Q8, og selv om det kræver et skarpt øje, så er SUV’en front ændret i forhold til den almindelige Kodiaq. Der er et lidt større luftindtag under grillen, og kofangeren slår en større bue under grillen, før den giver plads til den tværgående ramme med luftindtag og bikubeformede indlæg. Kabinen ser vi indtil videre kun i skitseform, men det vil primært adskille sig med andre sæder og andre indlæg – Virtual Cockpit, fulddigital instrumentering, får kineserne med uden beregning.

Skoda har valgt en motorer til Kodiaq GT, og den findes allerede i Kodiaq, nemlig en 2-liters TSI-benzinmotor. Den fås med enten 186 hk eller 220 hk. 186’eren har forhjulstræk, mens 220’eren som standard har firehjulstræk.

Skoda sælger i forvejen en anden SUV-model, Kamiq, som ikke er lanceret i andre lande. Den er lidt mere kompakt end Karoq, men vi europæere kan til gengæld se frem til vores helt egen mini-SUV på basis af Seat Arona/Volkswagen T-Cross, og den lanceres senest til næste år.

Skoda tager et trin op af skalaen