Snart kan du købe Suzuki-udgaver af Toyota RAV4 og Corolla stationcar

  • Snart kan du købe Suzuki-udgaver af Toyota RAV4 og Corolla stationcar
  • Snart kan du købe Suzuki-udgaver af Toyota RAV4 og Corolla stationcar
  • Snart kan du købe Suzuki-udgaver af Toyota RAV4 og Corolla stationcar
  • Snart kan du købe Suzuki-udgaver af Toyota RAV4 og Corolla stationcar

Toyota og Suzuki indledte i 2017 et samarbejde, som nu bliver udvidet – Toyota låner ikke bare sin hybridteknologi til Suzuki, men producerer også Suzuki-udgaver af RAV4 og Corolla Touring Sports. Suzuki leverer til gengæld nye benzinmotorer til Toyota

Suzuki sælger hverken store biler eller stationcars i Europa, men det ændrer sig nu. En samarbejdsaftale indgået i 2017 mellem de to japanske bilproducenter (et samarbejde mellem Suzuki og VW bar ikke frugt og endte i kontroverser) bliver udbygget, og for danske kunder er det vigtigste ved udvidelsen to nye modeller hos forhandlerne: Toyota skal producere udgaver af den nye RAV4 og den nye Corolla Touring Sports (stationcar) til Suzuki.

Japanerne holder indtil videre information om de to biler tæt til kroppen. Hvor meget designet vil adskille sig, kan vi ikke udlede af pressemeddelelsen, og det samme gælder tidspunktet for produktionsstart. Tilsyneladende bliver der tale om udgaver af SUV’en og stationcaren med hybriddrift – som betyder, at RAV4-aflæggeren kører med 2,5-liters benzinmotor, en/to elmotorer (udgaven med firehjulstræk har to) og en ydelse på 218/222 hk. For Corolla-aflæggeren kan der blive tale om den ene eller begge udgaver af hybridteknologien: 1,8 med 122 hk og 2,0 med 180 hk. Da der sandsynligvis ikke skal laves større tilpasninger af teknik, mekanik eller interiør, kan de nye Suzuki-modeller få premiere allerede senere i år eller i starten af 2020.

Suzuki får fremover også adgang til at bruge hybrid-teknologi fra Toyota, som vil kunne bruges fx i Swift og Vitara. Toyota får til gengæld adgang til at producere nyudviklede Suzuki-benzinmotorer til kompakte modeller på deres fabrik i Polen. Hvad kompakte modeller helt præcis dækker over, melder historien intet om – Yaris, Corolla og C-HR falder ind under den kategori.

Samarbejdet kommer også med flere andre bytteordninger, som vi ikke får glæde af i Europa, fx Suzuki-modeller som i Indien skal sælges af Toyota og Toyota-versioner af bl.a. Baleno og Vitara, som skal sælges i Afrika.

Suzuki Jimny – 10 ting om den lille 4×4