T-Cross får selskab af en coupé

  • T-Cross får selskab af en coupé
  • T-Cross får selskab af en coupé

Fokus på mindre plads og mere stil. Volkswagen er på vej med en frækkere T-Cross med coupé-form. Den starter ud i Brasilien, men er på vej til Europa

Den nye Nivus bliver for T-Cross, hvad BMW X2, X4 og X6 er for X1, X3 og X5. En aflægger med mere strømlinede og mere “lækre” linjer – en SUV med smag af coupé.

Volkswagen er ikke helt færdig med at sende SUV-modeller ud, selv om der med T-Cross, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace og Touareg allerede fylder godt i butikkerne på det europæiske kontinent. Der er plads til at udvide, når der er potentiale for at sælge mere, og Nivus (navnet kan ændre sig) kommer i løbet af 2021 til Europa fra Brasilien, hvor den i første omgang skal produceres og sælges. Vi får ikke en brasiliansk produceret model, men en produceret i Europa.

Coupé-fiseringen af SUV’erne ramte os første gang med BMW X6 i 2008, og tyskerne har mange siden gjort kunsten efter. Men med T-Cross-aflæggeren Nivus er det første gang, der i klassen kommer en sideløbende model med mere fokus på design, mindre på plads. De første billeder er med cirkler og kruseduller – som VW også brugte inden den officielle lancering af ID.3 – men i forhold til T-Cross ses den skrå hæk og den ændrede front tydeligt.

T-Cross Sport, T-Cross Coupé, Nivus. Den lille SUV kan ende med et af mange navne, når den lanceres i Europa. Hvad end den ender med at hedde, så vil den altid have forhjulstræk og sandsynligvis have den kendte 1-liters TSI-benzinmotor som kernen i modelprogrammet.

Overskuelig privatleasing i en krisetid