Toyota siger farvel til diesel, lancerer stærkere hybrid

  • Toyota siger farvel til diesel, lancerer stærkere hybrid
  • Toyota siger farvel til diesel, lancerer stærkere hybrid

Allerede i år udfaser Toyota dieselmotoren fra alle personbiler i Europa. Den japanske gigant sælger i forvejen fire ud af 10 personbiler som hybrider, og sammen med dieselmotorens endeligt vil en ny og stærkere hybrid-drivlinje med 180 hk til bl.a. den nye Auris og til C-HR betyde en langt større andel

Offentliggørelsen af Toyotas nye strategi med udfasning af dieselmotoren kommer forud for verdenspremieren på den tredje generation Auris, japanernes model i den populære Golf-klasse. Med den nye Auris fortsætter Toyota den filosofi, mærket lagde for dagen med C-HR i 2016 – ingen diesel, men til gengæld valget mellem en version med benzinmotor og en hybridversion med benzin- og el-motor.

Den nye Auris kommer ikke i kun de to versioner, men som noget helt nyt i Toyota-regi, udover benzinmotoren, i to hybridvarianter med forskellig ydelse: en hybrid med 1,8-liters benzinmotor og el-motor med en samlet ydelse på 122 hk og den helt nye power-model med 2-liters benzinmotor og el-motor med en ydelse på i alt 180 hk. I løbet af kort tid vil den nye drivlinje med 180 hk også finde plads i C-HR – hvor versionen med 122 hk gør det fint, men bestemt ikke så man vil sige nej tak til 180 hk. Hele otte ud af 10 C-HR-kunder i Europa valgte i 2017 hybridudgaven.

Den rent benzindrevne Auris bliver i øvrigt udstyret med samme 1,2-liters turbomotor som ligger i den gamle Auris og i C-HR. Den yder 116 hk.

Toyota sætter allerede i løbet af i år en stopper for dieselmotoren i alle nye personbiler, men processen er stille og roligt begyndt på det danske marked uden de store fanfarer. Dieselmotoren er alle forsvundet ud af sortimentet i modeller som Yaris, Avensis, Verso og den udgående Auris, mens det stadig er muligt at købe en RAV4 med dieselmotor – i SUV’en bliver udfasningen ingen smertefuld affære, for den fås allerede som hybrid med 2,5-liters motor og 197 hk og er blevet populær i netop den udgave.

Varebilskunder kan slappe helt af, for Toyota vil også fremover tilbyde dieselmotorer i HiAce, HiLux og Land Cruiser.

Toyota C-HR – en fed egoist-hybrid