Ugens bilnyheder: S6 fra Audi med diesel og 5 stjerner til C5 Aircross

  • Ugens bilnyheder: S6 fra Audi med diesel og 5 stjerner til C5 Aircross
  • Ugens bilnyheder: S6 fra Audi med diesel og 5 stjerner til C5 Aircross
  • Ugens bilnyheder: S6 fra Audi med diesel og 5 stjerner til C5 Aircross
  • Ugens bilnyheder: S6 fra Audi med diesel og 5 stjerner til C5 Aircross
  • Ugens bilnyheder: S6 fra Audi med diesel og 5 stjerner til C5 Aircross
  • Ugens bilnyheder: S6 fra Audi med diesel og 5 stjerner til C5 Aircross
  • Ugens bilnyheder: S6 fra Audi med diesel og 5 stjerner til C5 Aircross
  • Ugens bilnyheder: S6 fra Audi med diesel og 5 stjerner til C5 Aircross
  • Ugens bilnyheder: S6 fra Audi med diesel og 5 stjerner til C5 Aircross

Denne uge byder på en god portion nyheder fra bilernes verden, før det i næste uge for alvor går løs med mange flere nyheder på biludstillingen i New York. I denne uge sender Audi nye S-modeller ud med dieselmotor, Mercedes-AMG giver den nye CLA en omgang – og så er der nyheder også fra Hyundai, Euro NCAP, Renault og Volkswagen

Mens mange af os i næste uge tyvstarter på påskeferien, åbner den årlige biludstilling i Javits Center midt i New York City – New York International Auto Show (NYIAS). I første omgang er det for pressen, men fra fredag den 19. april (til og med den 28. april) kan alle komme ind. Indgang koster for voksne 17 dollars (cirka 113 kr.), for børn 7 dollars (cirka 47 kr.). Fredag og lørdag kan man med specialbilletter få adgang til udstillingen en time tidligere; det koster 45 dollars (cirka 298 kr.) for voksne, 17 dollars (cirka 113 kr.) for børn. Se mere på www.autoshowny.com.

Udstillingen på Manhatten er hverken stor eller spektakulær, men den er på alle måder et besøg værd, hvis man alligevel befinder sig i New York. Og i år virker udstillingen til at opruste, og der bliver premiere på bl.a. den lille Venue fra Hyundai og nye udgaver af Subaru Outback og Mercedes-Benz GLS.

Men det er altså først i næste uge, det går løs i USA, og der er flere spændende nyheder fra bilernes verden i denne uge.Audi S6 og S7 Sportback

Man må sige A, før man kan sige S. Sådan er det hos Audi, som sidste år sendte nye udgaver af A6/A6 Avant og A7 Sportback på markedet. Nu kommer turen til de mere muskuløse S-modeller, og mens mange måske drømmer om en stor V8-benzinmotor eller måske “bare” 2,9-liters V6-motoren fra RS 4, så er realiteten, at de nye udgaver af S6’erne og S7 Sportback introduceres med en dieselmotor. Der er tale om en 3-liters V6 med en ydelse på 349 hk. Det er ærligt talt ingen opsigtsvækkende ydelse, når BMW presser 400 hk ud af sin R6-motor på samme størrelse. I forhold til V8-benzinmotoren i de gamle S-udgaver af A6/A7 er det en nedgang på 101 hk.
Drejningsmomentet er imidlertid ganske imponerende: 700 Nm. En elektrisk styret kompressor, som i SQ7 sparker gang i festen, og for effektivitetens skyld er drivlinjen udvidet med ledningsnet med kapacitet på 48 volt. 0-100 km/t er 5 sekunder rent for S6 TDI sedan, 5,1 sekunder for S6 Avant TDI og S7 Sportback TDI. Omtrent et halvt sekund langsommere end de benzindrevne forgængere, men i bilindustrien skal der tages ekstremt hensyn til CO2-udledningen i disse år, og en diesel gør det langt bedre end en benzinmotor.


Hyundai Tucson N Line og 48 volt

I marts skrev vi om den nye N Line-udgave af Tucson. En sportslig opgradering af den mellemstore SUV. Om den ville komme til Danmark vidste vi ikke i marts, men det kan vi nu fortælle, at den gør. Tucson N Line kommer i udgaver med tre forskellige motorer, og der er endda allerede sat pris på dem alle. Startprisen er 369.995 kr. med 1,6-liters dieselmotor, mens 10.000 kr. ekstra giver en opgradering af samme motor til 48 volt ledningsnet, som skulle give forbrugsmæssige fordele. Der er også mulighed for en stærkere 2-liters dieselmotor med 185 hk (også 48 volt), og endelig fås Tucson N Line med 1,6-liters turbobenzinmotor med 177 hk fra 384.995 kr. Tucson N Line kommer med 19” alufælge, sorte indlæg i LED-forlygterne, sorte sidespejle, sæder i læder/Alcantara og meget mere. Den opgraderede 1,6-liters dieselmotor med 48 volt introduceres også i forbindelse med andre udstyrsniveuaer.


Euro NCAP tester C5 Aircross og Evoque

To helt nye SUV-modeller har været udsat for den hårde prøve hos Euro NCAP. Organisationen har smadret Citroën C5 Aircross og den nye Range Rover Evoque til ukendelighed for at vurdere sikkerhedsniveauet, og som Euro NCAP også har fået det for vane, tjekkes også de aktive sikkerhedssystemer. Vi kan kun sige, at det er gået godt for de to nye modeller. Og så kan vi sige, at det gik lidt bedre for den britiske SUV end for den franske. Evoque og C5 Aircross får begge de maksimale 5 stjerner i test, men C5 Aircross får kun de 5 stjerner med en ekstra sikkerhedspakke. På det danske marked er pakken standard, så her er udgangspunktet altid fem stjerner. Forskellen mellem de to SUV’er ligger dog i mere end sikkerhedspakken, for Evoque klarer sig bedre i selve crashtesten, hvor især voksne beskyttes bedre end i C5 Aircross. Evoque er også venligere mod fodgængere, da den har en aktiv motorhjelm, som løftes op og væk fra motoren, hvis man kører ind i en blød trafikant.


Mercedes-AMG CLA 35

Det krævede ikke den store fantasi at se, at den nye CLA Coupé hurtigt ville blive givet AMG-overhalingen. A-Klasse har allerede som hatchback og sedan fået en tur hos AMG, og det er der kommet indstigningsvarianterne AMG 35 ud af med 2-liters motor og 306 hk. Før AMG slår sig på de helt hidsige varianter, dem vi kommer til at møde som 45-serien, får vi lige en 35’er på basis af CLA Coupé. Den strømlinede CLA 35 har samme turbomotor med 306 hk og 400 Nm, dobbeltkoblingsgearkasse med syv trin og firehjulstræk som A 35, men CLA er en større bil, så den er naturligvis langsommere i optrækket. Men med 0-100 km/t på 4,7 sekunder (A 35) eller på 4,9 sekunder (CLA 35) er der næsten ikke en forskel, der er værd at tale om.


Renault Megane R.S.

Den hurtigste Megane har været længe undervejs, men nu er den altså i Danmark. Megane R.S. fås i to varianter: R.S. og R.S. Trophy. Der er 20 hk og opsætning af bremser og undervogn til forskel, men R.S.-udgaven med 280 hk kan opgraderes med en Cup-pakke til 12.900 kr., som giver undervogn/chassis, bremser og Torsen-spærredifferentiale som i Trophy-udgaven. Basisudgaven med 280 hk (og manuel gearkasse) koster 444.900 kr., Trophy-versionen med 300 hk (og manuel gearkasse) koster 484.900 kr. Megane R.S. kører ubetydeligt kortere på literen (12,2 mod 12,7 km/l), og med den skærer man 0,1 sekund af tiden fra 0-100 km/t; den kan gøre det på 5,7 sekunder. R.S.-modellerne har det meste som standard (LED-forlygter, sportssæder, navigation). Recaro-sportssæder i læder fås til 39.900 kr., Bose-lydanlæg til 12.900 kr.


Volkswagen Transporter

I februar havde luksusvarianten af det seneste Rugbrød fra Volkswagen premiere, men for de fleste leverandører, håndværkere og budtjenester er det ikke Multivan, men den mere rå arbejdsmodel, Transporter, der er det store trækplaster. Den kommer med samme nyheder som 6.1-udgaven af Multivan, som den faceliftede generation kaldes: ny og større grill, opgraderede forlygter, flere sikkerhedssystemer og moderniseret kabine. Standardudstyret i Transporter er udvidet med bl.a. varme i sidespejlene og LED-interiørbelysning, og som ekstraudstyr fås VW-koncernens nyeste infotainmentsystemer (MIB3) med indbygget SIM-kort til online-adgang, trailerassistentsystem, sporassistent og meget mere. Motorprogrammet er bygget op om en 2-liters dieselmotor, som nu kommer med ydelserne 90, 110, 150 og 199 hk. En stor nyhed er den elektriske udgave af Transporter, som er skabt i samarbejde med ABT: med et batteri på 77,6 kWh har den elektriske Transporter med 112 hk en rækkevidde på 400 kilometer – dog ikke målt efter den nye WLTP-norm.

Ny Mercedes-Benz CLA Coupé – din for 434.900 kr.