VIDEO – 1’eren er fremragende uden baghjulstræk

Hovedparten af kunderne vidste ikke, at den gamle BMW 1-serie kørte med baghjulstræk. BMW har taget konsekvensen og skiftet til forhjulstræk. Vores første tur i den nye 1-serie viser, at det på ingen måde er en dårlig beslutning

Baghjulstræk i en bil i Golf-klassen? BMW har leveret varen i efterhånden mange år – først med 3-serie Compact, så med 1-serien. Men de fleste kunder, som har kørt omkring i en “fredelig” 118i eller 118d har alligevel ikke haft et begreb om, hvilke hjul stod for at trække bilen. Og en 118i med baghjulstræk har især i den nu udgående generation været en kedelig affære.

Om man så kan lide det eller ej, så kører den nye 1-serie med forhjulstræk. Det er ikke første gang, BMW leger med drift af forhjulene – tænk 2-serie Active Tourer, X1 og X2 – og platformen stammer fra de køreglade Mini-modeller, så hvor galt kan det gå?

Det går ikke galt, faktisk. På ingen måde. Vi tager første tur i 118i med forhjulstræk (og en lille tur i M235i xDrive med firehjulstræk). En bedre bil end den gamle.

Priser på den nye BMW 1 (og på konkurrenterne)