VIDEO – Audi A6 Avant møder Volvo V90

To af markedets største og dyreste stationcars i duel – den populære Volvo V90 og den helt nye Audi A6 Avant. De tiltaler især firmabilisterne, men hvilken af de to er den bedste bil? – Se med i vores seneste video

Når listeprisen for en ny bil bevæger sig over 600.000 kr., så ved man, at de færreste private købere kan og vil være med – i de høje luftlag er det typisk firmabilisterne, der bevæger sig rundt. Og en listepris tæt på 650.000 kr. kan “omsættes” til et beskatningsgrundlag på omkring 500.000 kr., som det er tilfældet med de to store luksusstationcars, vi tester i vores seneste video: den helt nye Audi A6 Avant og den ret så populære Volvo V90.

Vi tester de to store modeller med motorer, som afspejler præcis det, firmabilisterne ofte har adgang til, når der skal vælges, nemlig en stærk 2-liters dieselmotor. I Audi A6 Avant 40 TDI yder den 204 hk, i Volvo V90 D4 står motoren til 190 hk. Audi forener sin motor med en 7-trins automatisk dobbeltkoblingsgearkasse og forhjulstræk, mens Volvo bruger en 8-trins automatgearkasse og forhjulstræk. 204 hk er laveste ydelse, man kan få A6 Avant med – Volvo’en kommer i en udgave med mindre skub i, nemlig dieseludgaven D3 med 150 hk.

Den nye A6 Avant kommer i to udstyrsniveauer, som ligger tæt både pris- og udstyrsmæssigt. Basismodellen (uden tilnavn), som vi tester her, adskiller sig ikke nævneværdigt fra den lidt dyrere Sport. Sport har bl.a. rat med tre eger og sportssæder, og især sportssæderne vil være en rigtig god tilføjelse til den tyske stationcar, da standardsæderne ikke imponerer på længere ture. Alle A6 Avant har bl.a. LED-forlygter, navigation og el-styret bagklap.

Det gør sæderne i V90 til gengæld. De er faste og støtter fra top til bund. V90 kommer i tre udstyrsvarianter: Momentum, Inscription og R-Design. Vi tester den billigste, Momentum, der som A6 Avant kommer med LED-forlygter og el-styret bagklap. V90 har, i modsætning til A6 Avant, adaptiv fartpilot som standard.

Bilerne vi glæder os til i 2019