VIDEO – De nye japanere: Corolla mod 3

Toyota har hevet Corolla-navnet frem fra gemmerne, og Mazda er startet forfra med sin 3-serie. De to japanske biler i Golf-klassen er vigtige nyheder i 2019, men hvilken af de to leverer det bedste resultat?

De færreste bilmærker vælger at stå udenfor, og vi kan godt forstå dem: biler i Golf-klassen er en vare, der kan sælges i næsten alle lande – de kompakte hatchbacks (stationcars, sedaner) er meget ofte kombinationen af det, rigtig mange mennesker søger: plads til en (lille familie), høj komfort, de nyeste sikkerhedssystemer og priser, der er til at betale. I Danmark vil det sige startpriser fra omkring 170.000 kr. (Fiat Tipo) til tæt på 300.000 kr. (Mercedes-Benz A-Klasse).

Mellem de to yderpunkter ligger to store nyheder i Golf-klassen: den helt nye Mazda 3 og den mindst lige så nye Toyota Corolla. Modelnavnet 3 har kørt hos Mazda siden 2004, så det er indgroet hos kunderne, mens Corolla er hevet op af skuffen efter en dvale, der (for hatchback-modellens vedkommende) har varet siden 2006. Dengang ville Toyota rigtig gerne have, vi europæere glemte alt om det støvede, men også ekstremt bekendte, Corolla-navn. Nu går japanerne altså den anden vej.

To helt nye japanske hatchbacks. Men her stopper ligheden i mange tilfælde også. Designet inde og ude, filosofien omkring motorer og gearkasser, udstyrsniveauet, priserne – der er store forskelle på den nye 3’er og den nye Corolla, selv om de konkurrerer om de samme kunder. Hvad de store forskelle er, kan du høre nærmere om i vores seneste video, hvor vi sammenligner to af topmodellerne, Mazda 3 2,0 Cosmo og Toyota Corolla 2,0 Hybrid H3.

Den nye Mazda 3 er landet hos forhandlerne til priser fra 250.000 kr., og Corolla er ude på det danske på marked. Den fås fra 217.990 kr.

Skoda Scala – ny model i Golf-klassen fra 189.995 kr.