VIDEO – De små med de store overarme

Mikrobiler er basistransport, intet andet. Eller hvad? To af de stærkeste i klassen beviser, at et ordentligt skud kræfter gør bilerne til små køremaskiner – i vores seneste video møder Kia Picanto 1,0 T-GDI med turbomotor med 100 hk den populære Volkswagen Up som 1,0 TSI med 90 hk

Jeg springer direkte til den mest penible del af duellen mellem to mikrobiler med langt flere hestekræfter end gennemsnittet af de små biler: prisen. Kia Picanto er med forsinkelse dukket op i Danmark med den trecylindrede 1-liters turbomotor med 100 hk – bedre sent end aldrig! – og hvis et flagskib kan være så lille, så er det lige, hvad Picanto 1,0 T-GDI GT-Line er, for den koster intet mindre end 164.999 kr. Som GT-Line er den læsset til med udstyr fra fabrikken, men for kun 10.000 kr. mere kan man køre fra Kia-forhandleren i den større Rio med samme turbomotor med 100 hk.

Det er med andre ord for de få entusiaster, det med mange kræfter i en mikrobil. Volkswagen er nemlig ikke spor bedre med Up 1,0 TSI, som med 90 hk ligger 10 hk under den koreanske konkurrent. Volkswagen forlanger færre hårdt tjente kroner end Kia, men basisprisen på 152.496 kr. giver en Up Highline med mange flere huller i udstyrslisten end Picanto GT-Line –
den mangler fx udvidet automatisk nødbremse (den reagerer kun til cirka 30 km/t), varme i rattet og kunstlæder på sæderne. Alufælgene på Up er også en tomme mindre – 15 mod 16.

Hvis man kigger mere på, hvor sjovt man kan have det i en mikrobil, end hvor meget Ford Fiesta, Dacia Duster eller Fiat Tipo man kan få for de samme 160.000 kr., så skal man se med i vores seneste video, hvor jeg sammenligner Picanto med 100 hk med Up med 90 hk. En lille turbomotor med solidt moment fra lave omdrejninger giver små biler, som gør, at man kan udnytte små huller i trafikken OG have det sjovt, når man finder den perfekte, tomme landevej.

Corolla er klar – priser fra 229.990 kr.