VIDEO – Elektrisk Kia med 455 km rækkevidde

Hyundai rykker med Kona Electric ved forestillingen om elbiler til en fornuftig pris – og nu følger dens søstermodel fra Kia, den nye e-Niro. Blog om Biler prøver den elektriske Niro i Sydfrankrig

Det gør noget helt grundlæggende ved opfattelsen af en elbil, når rækkevidden efter tyve minutter på motorvej stadig er på langt over 300 kilometer. Det kan godt være, det er hverdag for Tesla-ejere, men det er noget andet, når man sidder bag rattet af en elbil i en meget lavere prisklasse, som den nye e-Niro fra Kia.

E-Niro er den tredje Niro-udgave efter hybriden og plugin-hybriden, og Kia tilbyder den med to forskellige batteristørrelser, præcis som Hyundai gør det med søstermodellen til e-Niro, Kona Electric: 39,2 kWh og 64 kWh. De har også meget forskellig ydelse med 136 hk i den med lille batteri, 204 hk i den med det store batteri.

Rækkevidden med det store batteri ligger officielt på 455 km (nedjusteret fra tidligere 482 km pga. en regnefejl), og i en standardlader kan e-Niro lades op på cirka 9 en halv time, mens en lader med en kapacitet på 100 kW kan fylde batteripakken med 80 procent strøm på 54 minutter.

I videoen tager vi den første testtur i den nye e-Niro under sydfranske himmelstrøg – priserne har Kia desværre endnu ikke klar, forud for introduktionen i starten af 2019, da afgifterne på elbiler efter 31. december ikke er på plads.

Den elektrificerende Kona