VIDEO – Er i10 den nye konge?

Mikrobiler på vej ud? Ikke hos Hyundai – her har udviklingen fået fuld skrue, og resultatet er den nye i10, som vi prøver første gang i Portugal. Den fås med udstyr, som konkurrenterne ikke har et modsvar til

2010’ernes mest solgte bil i Danmark? Volkswagen Up, ikke overraskende. Men den bliver ikke 2020’ernes mest solgte bil, for danskerne køber færre af de mindste biler, og der bliver samtidig færre mikrobiler at vælge mellem. Opel Karl er udgået, Seat Mii og Skoda Citigo med benzinmotorer er udfaset, og Citroën og Peugeot lader C1 og 108 takke af uden afløsere.

Hyundai ser anderledes på den klassen med de mindste biler. Koreanerne tror på, der altid vil være kunder til bybiler, og i foråret kommer en helt ny i10 ud til forhandlerne. Den er udstyret med sikkerheds- og komfortudstyr, som ingen konkurrent kan matche. Konstant internetopkobling, så man kan tjekke bilen fra sin smartphone? Tjek. Trådløs opladning af telefonen? Tjek. Automatisk nødbremse, som også bremser for fodgængere? Tjek.

Blog om Biler tager første tur bag rattet af den nye i10, og du kan se meget mere om den koreanske mikrobil i vores seneste video.

Priser og udstyr i februar – men vi kan allerede nu sige, at priserne vil starte under 100.

N Line er den hurtige i10