VIDEO – Et sikkert comeback for Camry?

Toyota vover pelsen og sender en ny Camry ind som erstatning for den udgåede Avensis. Er den amerikanske model mere end et plaster på såret? – Vi prøver den nye sedan i Kroatien

Det første spørgsmål der melder sig: Giver det her overhovedet mening?

Toyota skrottede Avensis i 2018, og som erstatning får vi nu i stedet en ny Camry. En stor (amerikansk) sedan, der kun kommer som hybrid. Ingen stationcar, ingen diesel, ingen ren benzinmodel. Toyota tror på, det kan betale sig at genindføre Camry i Danmark og resten af Europa, fordi ikke alle gider at sidde højt (og betale for) en RAV4.

Da Camry sidst var en mulighed for danske kunder hos forhandlerne, skrev vi 2002. Dengang var sedanen i klasse med Citroën XM, Ford Scorpio og Opel Omega. Biler som for mange år siden forsvandt, fordi store sedaner kun sælger, når de hedder Audi, BMW og Mercedes-Benz. I dag skal Camry konkurrere med Ford Mondeo, Opel Insignia og Skoda Superb, som japaneren deler størrelse og prisniveau med. Blog om Biler sætter sig bag rattet af den nye Camry Hybrid – ren blød hat og cerut eller en moderne mulighed for firmabilister? – Se med i vores seneste video.

Comeback til Camry – fra 379.990 kr., firmabil fra 329.990 kr.