VIDEO – Fornuft, fornuft og atter fornuft

For første gang nogensinde har Skoda en bil, der står i direkte konkurrence med Ford Focus og Hyundai i30 – Scala er en fornuftig hatchback med god plads og udmærket komfort, men spænding skal man ikke forvente

Scala stråler af fornuft fra ende til anden. Som kunde møder man en særdeles praktisk, velbygget, rummelig og ukompliceret bil – som Skoda har man sparet på udviklingskronerne ved ikke at bruge den dyre platform, som bl.a. Octavia og Kodiaq kører på, men den ikke nær så komplicerede fra bl.a. Seat Ibiza. Det er jo en win-win-situation, hvis Scala altså virker hele vejen i gennem.

Vi har testet den første Skoda, som står direkte overfor biler i Golf-klassen som Focus, i30, Ceed og Megane, og testbilen er den dyreste af Scala-versioner, der findes: 1,5 TSI med firecylindret benzinmotor (med cylinderfrakobling, der sparer på benzinen), automatisk dobbeltkoblingsgearkasse og højeste udstyrsniveau, som Skoda kalder Style.

Prisen uden ekstraudstyr er 288.990 kr. Uden noget ekstraudstyr er Scala Style udmærket udstyret, men ikke prangende eller proppet. Trådløs opladning af smartphones, el-foldbare sidespejle, adaptiv fartpilot, varme i rattet, parkeringssensorer bagtil, nøglefri adgang og start, stemningsbelysning og meget andet koster ekstra.

I vores seneste video finder vi ud af, om Scala er en alvorlig konkurrent til de andre i Golf-klassen – eller den nye hatchback bare er en billig løsning fra Skodas side.

Skoda Scala – ny model i Golf-klassen fra 189.995 kr.