VIDEO – Hip crossover eller klassisk hatchback?

Er markedsinvasionen af SUV- og crossover-modeller et modefænomen, eller giver det højbenede koncept mening, når man ser forbi nyhedens interesse? Det afhænger af modellen, så vi sammenligner den nye VW T-Cross med den populære Polo, som er så klassisk, som en hatchback kan blive

Vi køber bil efter forskellige behov. Eller vælger en bil eller modeltype, fordi vi har lyst. Danskernes behov for eller lyst til at købe en crossover/SUV er taget til, som var der begrænset udbud eller mangel på biler – fænomenet er kun forudset til at blive større.

Man vil gerne sidde højt. Man føler sig mere sikker. Man føler sig smart. En højbenet model kan vække mange ting i os, men hvor meget mere kan en crossover end en klassisk hatchback (det kunne også være en stationcar)?

For at finde ud af, om der virkelig er så meget mere værdi i en crossover i forhold til en hatchback, har vi inviteret den nye Volkswagen T-Cross og den meget populære model fra samme stald, minibilen Polo, til duel på bl.a. pladsforhold, køreegenskaber, komfort og pris.

Vi kan afsløre så meget, at det i dette tilfælde er en dyr fornøjelse at vælge den højbenede model. Hos nogle bilmærker koster det ikke voldsomt meget mere, hos nogle er prisforskellen et tegn på lidt for god forretningssans – som det tit er, når en vare bliver hip.

Priser – Skoda Kamiq fra 194.995 kr.