VIDEO: Jimny, en charmerende japansk dværgged

Den nye Suzuki Jimny går lige i hjertet med et charmerende design, størrelse som en mikrobil – og ikke mindst utrolige egenskaber i terræn. Blog om Biler kører den kantede japaner i skov og på vej i Tyskland

Hos Blog om Biler fik vi et rigtig stort smil på læben, da den danske Suzuki-importør i slutningen af august åbnede døren til mødelokalet efter måneders forhandling med fabrikken og annoncerede, at den nye Jimny finder vej til de danske forhandlere. Jimny har ikke været officielt i Danmark siden 2008, men nu får den vaskeægte firehjulstrækker en ny chance.

Og med et design, som vi synes er ret så fantastisk, har den allerede vækket interessen hos mange danskere, længe inden den positive udmelding kom fra importøren. Men Jimny skal man ikke kun forelske sig i, fordi den ligner en blanding af dens forgængere gennem snart 50 år og en kogevasket Mercedes-Benz G-Klasse, men fordi den kan noget, og fordi den kan bruges til noget.

Jimny er ingen SUV, der stiller sig tilfreds med at imponere tilskuere i byen med, at den kan forcere en høj kantsten. Den vil meget mere, og den vil udfordres i terræn, i skoven og på den ellers ufremkommelige mark. Vi har set frem til at prøve det hele i den nye Jimny, og vi lægger ud med at køre den i Tyskland – i skoven og på almindelig vej – som du kan se i videoen.

Importøren satser på at introducere den nye Jimny i Danmark i marts, og der er rift om den japanske firehjulstrækker på verdensplan – så den danske pulje af biler bliver i første omgang forholdsvis begrænset. I vores video fortæller vi om alle de gode grunde til, at Jimny vækker en begejstring i så mange mennesker – og i linket herunder kan du læse meget mere om Jimny, før vi på et senere tidspunkt vender tilbage med endnu flere ord om den japanske bjergged i mikrostørrelse.

Sådan! Suzuki-importøren giver Jimny grønt lys