VIDEO – Kan en limo fra Kia være luksus?

Langt fra Danmark kører der en Kia større end den, de fleste kan forestille sig. Mød den store K900 med tæt på 400 hk og firehjulstræk – en limo i samme kategori som Mercedes-Benz S-Klasse. Blog om Biler har indtaget USA i den store sedan

En stor luksussedan med det hele. Det er den slags flagskibe, der kommer fra Audi, BMW og Mercedes-Benz, og 99 ud af 100 danskere ville aldrig finde på at putte koreanske Kia i samme klasse. Men Kia tager det ikke så seriøst med klasser og at blive puttet i kasser, og langt fra det danske marked, og hele det europæiske, faktisk, bider koreanerne skeer med de tunge mærker fra Tyskland.

K900 er opkomlingen fra Kia, den store luksusmodel, der især i USA skal give luksushungrende kunder smæk for skillingen – og trække de lidt mere snusfornuftige amerikanere væk fra anerkendte luksusmærke. En K900 V6 koster fra 60.000 dollars, som rundt regnet bliver til 400.000 danske kroner. En tilsvarende Mercedes-Benz S 450 kræver helt andre beløb, nemlig fra 91.000 dollars – lige over 600.000 kr.

Og det koreanske flagskib står ikke tilbage for S-Klassen, hverken når det kommer til kræfter eller komfort. De har begge en sekscylindret motor, omkring 375 hk og infotainmentsystemer med store skærme, sikkerhedssystemer en masse og meget, meget andet.

Men kan Kia overhovedet finde ud af at skabe en luksussedan, som kan mase sig på i en klasse, hvor traditioner og historik tæller i større stil end i andre klasser? Blog om Biler har taget Kia på ordet og kørt på kryds og tværs i de amerikanske stater Californien og Arizona i K900 for at finde ud svaret – se med i vores seneste video.

VIDEO – Volvo S60, den svenske skønhed