VIDEO – Kan Mazda lave premiumbiler?

Store forandringer er i vente med den nye Mazda 3. Den skal stå stærkt på områder, hvor den gamle 3’er ikke havde en chance – og så skal den være med til at gøre Mazda til et premium-mærke

Premium er en følelse og en opnåelse, mere end det bare er noget en bilproducent kan bestemme sig for at blive. Men Mazda har besluttet sig for at gå ind i kampen om at blive mere premium – lave mere lækre, komfortable og teknologisk tunge biler.

Den nye Mazda 3 er første store skridt mod det nye premium, og vi tager første tur i den nye hatchback (den kommer også som sedan) i Portugal. Den gamle Mazda 3 kæmpede med for meget støj i kabinen, en uharmonisk affjedring og dårlige sæder, så der er lang vej til premium. Hvordan den nye model, som står på en ny platform, klarer sig under vores første køretur, kan du se i vores seneste video.

Testbilen er udstyret med en 2-liters benzinmotor med 122 hk og automatgear. Den anden motor i modelprogrammet er ved introduktionen en 1,8-liters diesel med 116 hk, som vi også snakker om i videoen. Den helt nye Skyactiv-X-motor med 181 hk bliver først sendt på markedet sent i 2019.

Du kan læse alt om det danske modelprogram (priser, udstyrsversioner) ved at klikke på linket herunder.

Ny Mazda 3 starter ved 250.000 kr.