VIDEO – Mercedes-Benz GLB har det hele

Den kompakte GLB er større og langt mere kantet end GLA, og Mercedes-Benz har fået en meget rummelig SUV ud af det – og en ekstremt attraktiv SUV, som med fem eller syv sæder passer perfekt på det danske marked

SUV’er falder ikke altid i god jord, heller ikke hos Blog om Biler. Vi kan ryste på hovedet over det faktum, at mange vælger en VW T-Cross og ikke en Polo, eller hvad det skal gøre godt for, at der kommer “coupéversioner” af mange SUV-modeller.

Nogle gange giver SUV-vanviddet rigtig god mening, og den nye Mercedes-Benz GLB er en af de nye SUV’er, som har mere end bare modefænomenet kørende for sig. Den er nemlig forholdsvis kompakt – 463 cm lang – og alligevel virkelig rummelig og praktisk. Interiøret er særdeles godt udnyttet, som platformen fra A-Klasse med udgangspunkt i forhjulstræk giver mulighed for. Bagagerummet er som i en stor stationcar, op til 1.755 liter – C-Klasse stationcar er 7 cm længere, men bagagerummet siger stop meget tidligere: Det er på maksimalt 1.510 liter, og i modsætning til GLB-bagsæderne, som kan skubbes 14 cm frem og tilbage (og ryglænets hældning kan justeres), så er der ikke god plads på de fastmonterede bagsæder i C’eren.

GLB føjes til den store SUV-familie

GLB fås med enten fem eller syv sæder, og hverken Audi eller BMW har et modsvar på den nye SUV fra Mercedes-Benz, så potentialet er stort. De to ekstra nedfældelige bagsædepladser (man må være maks. 168 cm høj deromme) koster omkring 17.000 kr., men ser vi bort fra det, er GLB veludstyret i Advantage-udgaven, som er den mest oplagte:

Automatisk klimaanlæg med to zoner, sæder med betræk i delvist kunstlæder, infotainmentsystem med 10,25″ touchscreen, digital instrumentering med 7″ skærm, bakkamera, semi-automatisk parkeringssystem, navigation, elektrisk styret bagklap, el-foldbare sidespejle, LED-forlygter, 18″ alufælge og meget mere. Priserne starter ved 465.000 kr. for de veludstyrede Advantage-modeller, mens en basismodel uden så meget udstyr fås fra 445.000 kr. Det er priser, som ligger langt under storebror i modelprogrammet, GLC.

Blog om Bilers seneste video giver en rundtur i den nye GLB og en test af den nye SUV – i versionen GLB 250 4Matic med 224 hk.

GLC klar til nye eventyr