VIDEO – Passat er fornyet og stadig den samme

Konkurrenterne er kommet og gået, har skiftet navn og form – men Passat har heddet Passat siden 1973, og næsten 50 år senere er den store VW stadig rummelig, komfortabel og velkørende

Volkswagens store mellemklassebil er opkaldt efter en tropisk vindtype. Passat-vinden blæser konstant over havet, i hvert fald hvis vi skal tro Wikipedia, og VW Passat gør på mange måder det samme; siden 1973, hvor tyskerne præsenterede første generation, har bilen været kontinuerligt på markedet. Passat er forblevet Passat, mens mange konkurrenter har skiftet navn på deres mellemklassebiler (Ford Taunus, Sierra, Mondeo) eller helt opgivet at være med i kampen om firmabilisterne og familierne (Honda Accord, Citroën C5).

Vi har kendt Passat i sin nuværende form siden 2015, og dermed er det blevet tid til midtvejsevalueringen. Passat har klaret sig godt på markedet, og i Danmark er den en af de få i klassen, der ikke mærker effekten af SUV’ernes indtog. 2019-faceliftet er derfor overskueligt, i hvert fald på overfladen. Designet er der finjusteret, ikke ommøbleret på. Under overfladen og i detaljerne er der sket mere, og i vores seneste video kan du komme med bag rattet af den faceliftede Passat.

Ny firmabil? Faceliftet VW Passat fra 327.995 kr.