VIDEO – “Små” sedaner fra Mazda og Mercedes

Sedaner er i den grad sjældne i Golf-klassen, men Mazda holder stædigt fast – og Mercedes-Benz er klar med sin første i klassen

Det kan siges på flere måder: “I gamle dage…”, “For længe siden…”, “Da jeg var lille…” Engang var sedaner et stort hit også i de mindste bilklasser, og hvis du har glemt det, kunne man på et tidspunkt få fx Opel Corsa, Seat Ibiza, VW Polo og Mazda 121 med kuffert på (som man også kalder det selvstændige rum, bedre kendt som bagagerummet).

Vi skal en klasse op fra Polo og Co. I Golf-klassen kan man stadig erhverve sig en klassisk sedan, og der er for nylig kommet et nyt medlem af klassen – fra Mercedes-Benz. Den nye sedan af tysk afstamning møder Mazda 3, som alle dage, også da den hed 323, har kørt som sedan, i duel.

Mazda’en kører med den spændende nye 2-liters motor, Skyactiv-X med 180 hk (fås med enten testens manuelle gearkasse eller en 6-trins automatisk), mens Mercedes’en kører med en lille 1,3-liters motor med 163 hk og dobbeltkoblingsgearkasse med syv trin.

Der er en grund til, vi kalder den Golf-klassen