VIDEO – Den stærke Arona med 150 hk

Blog om Biler har flere gange rost og fremhævet Seat Arona som en stjernespiller blandt mini-SUV’erne, og nu er det på tide at finde ud af, om også topmodellen Arona FR med 150 hk kan overbevise 

En bil bliver ikke Årets Bil i Danmark uden virkelig at leve op til en høj standard, og Årets Bil 2018 er ingen undtagelse – Arona, den anden SUV fra spanske Seat har rigtig meget kørende for sig, om det så er designet, køreegenskaberne, motorerne, udstyrsmulighederne eller rummeligheden.

At Arona er en fremragende mini-SUV, som taler til rigtig mange danske køberes hjerte (og fornuft), viser leveringstiderne. På visse udgaver af Arona kan der gå mere end otte måneder fra underskriften sættes, til bilen står klar til udlevering med nummerplader hos forhandleren.

Vi har tidligere testet Arona 1,0 TSI Xcellence med den trecylindrede benzinmotor med 115 hk, både i enkelttest og mod konkurrenten Kia Stonic, men nu er turen kommet til den dyreste og stærkeste Arona, den firecylindrede Arona 1,5 TSI Evo med 150 hk. Den fås kun i en udgave, tag den eller lad være (hvis du kan få fat i en), med FR-udstyr og manuel gearkasse. Motoren har automatisk cylinderfrakobling for at spare på benzinen, gearkassen har seks trin.

Standardudstyret i Arona FR er ikke prangende, men helt udmærket: aut. klimaanlæg, 17″ alufælge, sportsundervogn, regnsensor, fartpilot, sædevarme, tågeforlygter, aut. nødbremse og en masse FR-stylingdetaljer. LED-forlygter koster 7.900 kr., Media System Plus med 8″ skærm koster 6.500 kr., Beats-lydanlæg koster 6.600 kr., og FR-pakke med røde striber i selerne og røde bremsekalibre tager Seat 3.900 kr. for.

Priser på Arona starter ved 177.880 kr. for 1,0 TSI Reference med 95 hk, mens den 115 hk stærke udgave fås fra 204.960 kr. med det mere omfattende Style-udstyr. Skulle man være interesseret i en dieseludgave, er leveringstiderne her langt kortere, og priserne for 1,6 TDI med 95 hk starter ved 214.970 kr. for en Style. DSG-dobbeltkoblingsgearkasse koster 15.000 kr. ekstra, og det gælder også for benzinudgaven med 115 hk. Den testede topmodel, 1,5 TSI FR, koster 244.970 kr.

Arona kører fra de andre i klassen