VIDEO: Den store oprejsning for Honda Civic

Ny Honda Civic, store forventninger. Japanerne mener selv, der er gået ged i firmaets udvikling af biler, og den nye Civic skal for alvor vise, at mærket mener det, når de taler om et stort skifte

Konkurrencen er så hård som nogensinde, og der er ikke plads til et fejltrin med den nye Civic. Den SKAL være meget bedre end den gamle.

Den 10. generation er ikke bare 13 cm længere og tre cm bredere end den niende i rækken, den er også stoppet med alt det, man savnede i den gamle. Stærke turbomotorer, friske køreegenskaber, en overskuelig og flot kabine. Der er et arsenal af sikkerhedssystemer, bl.a. adaptiv fartpilot – standard i alle nye Civic fra den billigste til den dyreste.

Blog om Biler prøver Civic med de to nye turbomotorer: 1,0 turbo med 129 hk og 1,5 turbo med 182 hk. Den første har tre cylindre, den anden fire, og til dem som ikke kan eller vil skifte selv, er der en trinløs CVT-gearkasse til 20.000 kr. ekstra til begge motorer.

1-liters motoren kommer i udstyrsniveauerne Comfort og Elegance (fra 249.000 kr. og 279.000 kr.), 1,5-liters motoren har sine egne niveauer – Sport, Sport Plus og Prestige (fra 299.000 kr.). 1,5’eren kan kendes udefra på sine to midterplacerede udstødningsrør.

Senere i år kommer en dieselmotor, en 1,6-liters med 120 hk, og en sedan bygget i Tyrkiet.

Se med i videoen, få de første vigtige indtryk – og hold øje med mere om den nye Civic på bloggen.