VIDEO – SUV-luksus fra VW og Volvo

De store luksus-SUV’er er prestigeprojekter for bilproducenterne, og der er en hård kamp om at være bedst. Volvo har haft stor succes med den seneste XC90 fra 2015, men hvordan klarer den sig mod en helt ny konkurrent som Volkswagen Touareg? Blog om Biler tager til det sydlige Fyn for at finde svaret

Volvo blev sjældent nævnt i samme sætning som fx Audi og BMW, men det ændrede sig pludselig i 2015 – de nye kinesiske ejere satte store puljer ind på udviklingskontoen, og den første nye model, XC90, var et radikalt skifte for svenskerne. Den store SUV kan konkurrere med biler som Audi Q7, og det er ikke kun på klassiske Volvo-områder som sikkerhed og soliditet, men også på design og luksus.

Nu er der gået mere end tre år, og Volvo har skiftet stort set hele sit modelprogram ud siden, og XC90 er nu en af de ældste biler, svenskerne producerer. Tre år er længe i bilindustrien, og for at finde ud af, om den store Volvo stadig står skarp og kampklar, har vi taget den og en af de nyeste konkurrenter med på testtur til den sydlige del af Fyn.

Den nye konkurrent er Volkswagen Touareg, den tredje generation af luksus-SUV’en fra Wolfsburg. Den nye Touareg deler teknik med flere(endnu) dyrere biler som Bentley Bentayga og Porsche Cayenne, så udgangspunktet er en platform, der allerede har vist sig værdig for en luksusbil.

Volkswagen sælger den nye Touareg med tre dieselmotorer (231, 286 og 421 hk) og en benzinmotor med 340 hk. Firehjulstræk og 8-trins automatgear er altid standard, og priserne starter ved 920.990 kr. og går op til 1.416.590 kr. (uden ekstraudstyr).

Volvo XC90 har også altid firehjulstræk og 8-trins automatgear, mens udvalget af motorer er noget mindre. På dieselsiden er der kun en mulighed, og det er D5 med 235 hk. Med benzin i tanken fås XC90 som T6 med 310 hk, mens Volvo indtil videre er det eneste af de to mærker, som laver en plugin-udgave: T8 med en benzinmotor med 303 hk og el med 87 hk.

Se med i videoen for at få svaret på, hvilken af de to luksus-SUV’er leverer den bedste samlede pakke.

Volkswagen i højeste potens