VIDEO – VW siger farvel til Golf 7 med en særlig GTI

Den første Golf kom i 1974, og i 1976 kom den første Golf GTI – 45 år senere er det blevet tid til at tage afsked med den 7. generation Golf. Tyskerne sender den af sted med specialudgaven af GTI, GTI TCR med 290 hk

Golf GTI er kendt og elsket for at være en fremragende samlet pakke. Det kan godt være, den ikke er skarpest eller hurtigst blandt de kraftigt motoriserede hatchbacks, men den kombinerer den fine dynamik og de mere end tilstrækkelige kræfter med høj komfort, god plads og gennemført hverdagsanvendelighed. Og i en Golf GTI er man stadig seriøs, når man dukker op til møde hos kunderne eller i banken/foreningen. I en Ford Focus ST er man mere bare ude på ballade.

Det er grunden til, at Golf GTI er blevet et ikon, og det en af grundene til, at det er en specialudgave af Golf GTI, der får lov til at runde karrieren af for den 7. Golf i rækken siden 1974. Golf GTI TCR kommer med en masse opgraderinger, i stil med den tidligere GTI Clubsport, og det betyder blandt andet, at motoren yder 290 hk.

Blog om Biler tager med testen af GTI TCR afsked med Golf i den nuværende form. Jacob Dalby tester, om det er den værdige afsked, 7’eren fortjener. Golf GTI Performance med 245 hk koster fra 473.990 kr. (492.390 kr. med aut. dobbeltkoblingsgearkasse, DSG), mens GTI TCR (med DSG) koster 561.990 kr.

Den nye generation Golf, som står på en videreudviklet MQB-platform, får premiere senere i år – og en ny GTI følger sandsynligvis i 2020.

Hitpotentiale