Yep, Ford Explorer indtager Danmark (som plugin med 450 hk)

  • Yep, Ford Explorer indtager Danmark (som plugin med 450 hk)
  • Yep, Ford Explorer indtager Danmark (som plugin med 450 hk)
  • Yep, Ford Explorer indtager Danmark (som plugin med 450 hk)
  • Yep, Ford Explorer indtager Danmark (som plugin med 450 hk)

Store forhold. Den ærke-amerikanske SUV i form af den helt nye Ford Explorer kommer til Europa senere i år. Vi får en Explorer som opladningshybrid udstyret med 3-liters V6-turbomotor og elektrisk motor

Blog om Biler kunne allerede i januar fortælle, at Ford Explorer er på vej til Europa. Dengang var det ikke officielt, men det er det nu – i løbet af 2019 kommer den store SUV med syv sæder fra Amerika til det europæiske kontinent.

Og det er en SUV i den store klasse. Den nye Explorer, præsenteret for få måneder siden i en helt ny version i USA, er mere end 5 meter lang og 2 meter bred, og så er den næsten 2 meter høj. At kalde den stor er en underdrivelse efter europæiske og danske forhold, men hvis man vil have hvad vi tror bliver et prisbilligt alternativ til Mercedes-Benz GLS eller Audi Q7, så passer Explorer perfekt ind.

Explorer har eksisteret i USA siden 1991, og den har været en kolossal succes fra starten. Bortset fra en skandale med defekte Firestone-dæk, som i 1990’erne kostede næsten 300 mennesker livet, har den store SUV været en stor gevinst for Ford. Den startede som en gammeldags firehjulstrækker, migrerede så til en Volvo-relateret platform med forhjulstræk, og den helt nye udgave står med en helt ny platform med udgangspunkt i baghjulstræk.

Næste stop Europa: den nye Ford Explorer med baghjulstræk

Med 450 hk til alle fire hjul

I Europa kommer vi til at møde den store Explorer i udgaverne ST-Line og Platinum. Sport og luksus, om man vil. De bliver begge drevet af en motor, som får 1-liters EcoBoost-benzinmotoren i en Focus til at virke som en blender: En 3-liters V6-benzinmotor med turbo og en ydelse på 350 hk. Læg dertil en elektrisk motor med en ydelse på 100 hk, og vi lander på 450 hk. For at tøjle alle de kræfter (den topper ved 840 Nm!), har den delvist elektriske Explorer permanent firehjulstræk. Men Ford lover, at Explorer ikke bliver en benzinsluger med stort B, for lader man den op ved hjælp af kabel (13,1 kWh batteripakke), kan den køre op til 40 kilometer på ren el.

Den store plug-in-hybrid har desuden en 10-trins automatgearkasse og må slæbe op til 2.500 kilo på krogen.

Den store SUV er amerikansk luksus, så det kan mærkes. Der skulle være god plads til syv ombord, og uanset om man vælger ST-Line eller Platinum, vil der bl.a. være et B&O-lydanlæg, 12,3″ digital instrumentering og 20″ alufælge som standard. Platinum bliver uden tvivl den dyrere af de to, og den får bl.a. 10,1″ touchscreen i portrætformat (i bedste Volvo-stil).

Den danske importør forventer, at Explorer lanceres hos forhandlerne i starten af 2020. Vi har endnu ingen prisindikationer, men det bliver næppe en billig omgang for kunderne.

Den nye Ford Kuga er hybrid i alle udgaver